torsdag 18. april 2013

Da var det stoppSå er saken klar. Medisinen virker ikke. Nå gjenstår det bare å leve.

Dette skulle være en helt vanlig torsdag, akkurat slik som forrige uke. Jeg skulle jo bare inn  på Ullevål, ta blodprøver, snakke med legen og så få neste dose med cellegift.

I stedet blir livet mitt snudd på hodet på få minutter. Jeg visste jo at denne dagen ville komme, men ikke at den skulle komme i dag.

Etter at jeg hadde snakket med legen fikk jeg sjokk beskjeden: Blodprøvene mine viste høye leververdier, og de er blitt ganske mye forhøyet siden sist. Det betyr at medisinen ikke har virket. Jeg som hadde en så god følelse på at det nå endelig skulle gå bra og at den nå hadde virket. 


Hva nå da? Kan vi ikke vente lenger, prøve litt til i allefall frem til en CT-undersøkelse? Nei, det er ikke vits, og dessverre er det ikke flere muligheter igjen. Ingen medisin igjen å prøve. Så nå er det stopp; stopp i all behandling, og sykdommen går nå over i siste fase.

Hodet mitt er bare i kaos, og det er mange tanker som kommer på en gang. Det viktigste nå blir å ta en dag av gangen. Man vet jo ikke hvordan dagene fremover blir og hvor fort dette vi gå. Men jeg har jo ikke gitt opp håpet enda.


Håper på en fin vår og en super sommer. Jeg skal leve hver dag, og jeg skal holde på det gode humøret mitt. Og jeg skal kose meg hver tirsdag sammen med den flotte gjengen på Lovisenberg. En positiv ting er jo at jeg slipper alle turene til Ullevål.

Nå håper jeg at
jeg kan få ekstra energi og at jeg orker mere siden jeg ikke lengre skal ha mere cellegift. Det tar nok litt tid før jeg klarer å forsone meg med at sykdommen har kommet så langt. Det blir nok noen tårer og tunge samtaler. Men det gode er at jeg ikke er alene.

24 kommentarer:

 1. Vit at jeg tenker mye på deg og dine♥
  Holder om deg klemmer, Anja♥

  SvarSlett
 2. Stå på! Du er en av de tøffeste.

  SvarSlett
 3. De varmeste tanker til deg, og familien din - og et håp om at dere finner den styrken dere trenger ❤

  SvarSlett
 4. Varme tanker til dere alle!

  SvarSlett
 5. Så trist å lese.. Håper formen stiger litt etterhvert som cellegiften forlater kroppen og at dere får en fin vår. :-)

  SvarSlett
 6. Du har vært en tøffing Anja, det er mange som hadde gitt opp for lenge siden, og ikke minst at du har vært så åpen om sykdommen. Du skal vite at det er mange som tenker å¨dere, Mange varme tanker til dere alle fr oss i Stavanger.

  SvarSlett
 7. Varme tanker.Håper du får en fin sommer.Nyt hver dag.

  SvarSlett
 8. Gerd H. Kristiansen18. april 2013 kl. 19:28

  Du har båret mange av oss med dine kloke, varme, liketile ord om både vondt og godt. Jeg håper du nå får føle at vi er mange som gjerne bærer sorgen og fortvilelsen med deg, både vi i Brystkraft og i dine mer umiddelbare omgivelser. Måtte du få mange dager fulle av solskinn, måtte hver dag, hver time føles meningsfull og god.

  SvarSlett
 9. Kjære gode Anja <3
  Du SKAL få en fine vår å en enda finare sommar!!!!!!!!!Skulle so inderlig gjerne ønske du fikk mange <3
  Site her me tårene rennande nedover kinna å ønska ej kunne gjer nåkke for at du ikkje sku måtte gå gjøna ditte. De einaste ej kan gjer e å sende dej monge varme tanka å klemma <3
  Ej e kjempeglade i dej Anja <3 <3 <3
  Varme klemma frå Anette

  SvarSlett
 10. Hei Anja :-)
  jeg har fulgt bloggen din lenge, må inn her hver dag, og krysser alt for at du har fått gode tilbakemeldinger
  Blir trist når du får dårlige tilbakemeldinger, og glad når det går bra med deg.
  Du er en sterk dame, det er helt sikkert, en fighter.
  Ønsker deg alt godt videre, for det fortjener du virkelig.
  Tusen takk for det du deler med oss, enda det sikkert koster enormt mye.
  Er sikker på at du og familien din får en strålende fin sommer sammen.
  Varme tanker fra Toril

  SvarSlett
 11. Tårene trillet da jeg leste innlegget ditt i dag. Jeg har fulgt deg lenge, og hadde så inderlig håpet du fikk en annet svar i dag.
  Som mor til en kreftsyk sønn kjenner jeg igjen mange av de følelser du beskriver, og du setter ord på følelser jeg ikke visste jeg hadde.

  Jeg ønsker deg en fin vår og sommer sammen med familen din, Anja.

  Varm hilsen fra Trøndelag

  SvarSlett
 12. tenker på deg anja hilsen ei som også har brystkreft å leser bloggen din

  SvarSlett
 13. Kjære Anja <3
  Ikke mist håpet og motet <3
  Nyt de gode øyeblikkene du har<3
  Vi følger deg i tankene<3
  Stor klem fra Heidi og fam <3

  SvarSlett
 14. Kjære sterke Anja (L)
  Ser fram til ein fantastisk vår og sommar saman med deg! Husk at du ikkje er aleine, det er mange som er med deg på vegen. Tenker på deg og dine. Veldig glad i deg, du er eit stort forbilde!
  Varm klem frå Helene

  SvarSlett
 15. Trist :( Ønsker deg alt godt og håper du får en flott vår og en enda vakrere sommer. Klem fra Tone.

  SvarSlett
 16. Takk for alt du deler,Anja! Det du går igjennom nå er den tøffeste utfordring et menneske kan få. Da mannen min døde av kreft, slet jeg virkelig med å tenke positive tanker og "nyte" tiden vi fikk. Men det er dette som er livet...vi har ikke noe valg, vi må bare stå løpet ut. Jeg er sikker på at vi har noe godt i vente på den andre siden. Jeg sitter alene tilbake med fire barn og det er ufattelig tomt og tungt, men jeg er lykkelig over å se at barna våre klarer å fortsette sine liv og at de har faren med i tanker og handlinger. Du vil også leve videre i dine barn og i alle dine kjære og nære sine hjerter. Du har også klart å gripe inn i sjelene til alle som følger bloggen din. Tuuusen takk <3 håper du får mange gode dager! Klem

  SvarSlett
 17. Kjære tøffe,tapre,kloke Anja!

  Hold håpet levende, sier du. Kloke ord i en vanskelig situasjon.
  Jeg ønsker deg en flott vår og en deilig sommer. Masse gode tanker,fulle av håp, sender jeg til deg.
  Klem fra Brita

  SvarSlett
 18. Fulgt med på bloggen din en stund, det var utrolig vondt og trist å lese dette innlegget.
  Du er så tøff, tøff som deler det her. Jeg mistet mammaen min nå i februar av denne sykdommen. Og føler veldig med dere. Ønsker deg og dine alt godt og at du kan få en god som mulig vår og sommer. Mange varme klemmer og gode tanker <3 <3 <3

  SvarSlett
 19. Kjære snille Anja!
  Jeg følger med på hvordan det går med deg, siden vi ikke bor i samme by lengre. Trist og tøft å høre at medisinene ikke virker allikevel. Jeg ønsker deg og familien din alt godt og at dere får en best mulig vår og sommer. Holder om deg-klemmer. Sender mange gode tanker til dere. Stor klem fra Lena

  SvarSlett
 20. Jeg ønsker deg en god vår, med gode stunder, og en god sommer, med solen som varmer i ansiktet.

  <3

  SvarSlett
 21. Ord blir så fattige Anja. Men du er en utrolig sterk kvinne, og du er så utrolig flink til å sette ord på tankene og følelsene dine.Takk for at du deler dem med oss. Jeg tenker på deg hver dag siden jeg kom over bloggen din. Håper inderlig at du fortsatt får mange gode stunder sammen med familien din.
  Mange gode klemmer fra Eli <3 <3 <3

  SvarSlett