mandag 10. oktober 2011

I dag skulle jeg begynne på stråling, men så kom legene på at dem måtte planlegge litt nøyere.

I dag reiste jeg inn på Ullevål for å begynne på strålebehandlingen. Jeg reiste tidlig inn slik at jeg skulle rekke innom Barnesenteret med "premiegavene" først. Jeg leverte en god del og dem ble kjempeglade for å få gaver. Premieboksen var nemlig nesten helt tom. Dette er jo rene julaften sa dem og fikk nesten ikke takka meg nok. Håper alle barna blir glade for premiene dem og at dem fort glemmer de dumme nålene og de "vonde" stikka. Jeg vet selv hvor lei en kan bli av alle disse prøvene. Og er man alvorlig syk er det ganske ofte en må ta blodprøver. Jeg er veldig glad for at jeg kan hjelpe mange små på denne måte.

Så var det over til kreftsenteret. Jeg syns det var godt at jeg endelig skulle i gang med strålingen i dag, og at jeg nå endelig skal bli bedre i armen min.
Da jeg kom inn trodde jo jeg at jeg skulle rett i strålemaskinen. Jeg ble veldig overraska da jeg fikk beskjed om å gå til legen i stede. Først trodde jeg det var noe galt, og at dem hadde funnet noe nytt på prøvene mine, men heldigvis var det ikke noe "alvorlig". Legen sa at dem trengte litt lengre tid på å planlegge strålingen fordi jeg har fått strålebehandling før og noe av det samme området også vil bli strålen nå. Og for at jeg ikke skal få for mye stråling på et setd må dem planlegge dette nøye, og trenger mer tid. Så da var det bare å reise hjem igjen uten å få gjort no mere i dag.
Jeg fikk taxi hjem i dag og det var i grunnen ganske greit siden jeg begynte å bli litt dårlig og kvalm av medisinene jeg tar. Håper kroppen venner seg til denne morfinen som er i disse smertestillende tablettene jeg tar. Jeg blir både kvalm, sløv samtidig som jeg blir lys våken om kvelden og får problemer med å sove. Jeg får bare være tålmodig, så går det vel over om en stund.
Da blir det ikke flere turer til Ullevål før en på torsdag. Da skal jeg ta ultralyd med kontrast for å se om det dem såg på levra mi på CTundersøkelsen er no "farlig". Jeg har heldigvis fått plass på Pasienthotellet så jeg kan slippe å stå opp så tidlig for å rekke frem til kl 8.
Så da får jeg bare smøre meg med tålmodighet frem til neste mandag. Da starter jeg opp med strålebehandling.

1 kommentar:

  1. Mette Fyhn Nordeng10. oktober 2011 kl. 18:39

    Hold ut, Anja. Skjønner at det er strevsomt med vondt og bivirkninger, for ikke å snakke om usikkerheten. Men det virker som du er nokså tålmodig og takler dette bra. Vi er mange som tenker på deg. Lykke til på torsdag/mandag, hold oss oppdatert!

    SvarSlett