tirsdag 4. januar 2011

Da var operasjonen over - og da kan jeg puste lettet ut :)

Ja, da var operasjonen endelig over - jeg trodde det skulle være verre, men det var heldigvis ikke så ille som jeg trodde - og glad er jeg for det.

Jeg grudde meg skikkelig til denne operasjonen, mest fordi jeg var redd for alt som kunne skje - men det er typisk meg - tenker alltid det verste, og så går det så bra - merkelig. Jeg fikk faktisk sove ganske bra i natt også, selv om jeg hadde mange tanker i hodet og var oppe kl halv 6. Og ikke trengte jeg noe å sove på heller.

Jeg møtte til operasjon kl 7 - først var det samtale med sykepleier, og så samtale med kirurgen. Så fikk jeg på meg sykehustøy, og kl 8 låg jeg klar på operasjonsbordet.

Godt å være først i køen, for da slipper man all ventingen. Selve operasjonen tok ca 2 timer. Hele venstre bryst ble fjernet og alle (ytterste) lymfeknutene i armhulen ble fjernet (aksilletoilette som man kaller det på fint). Så fikk jeg lagt i et dren som skal sørge for at sårvesken kommer ut - det skal ligge inne noen dager.

Jeg får mye smertestillende, så jeg har ikke no vondt. Faktisk var det veneflonen som var mest smertefull, siden den ble lagt inn på håndleddet og førte til at mye veske kom inn under huden - jippi for en håven kropp full av veske. Så det var godt å få den fjerna.

Ellers har jeg for det meste sovet og hvilt meg i dag. Ikke rart det med så mye smertestillende i kroppen - men det er fint at jeg orker å være litt oppe og gå litt rundt. Jeg blir vel værende her på hotellet noen  dager. Det er godt å ha min kjære her de første dagen og at vi har farmor til å passe ungene.

Nå håper jeg at dagene framover går like fint, og at jeg får minimalt med plager. Det blir spennende å komme på kontroll igjen helt i slutten av måneden. Da får jeg også vite resultatet fra granskingen av det de opererte bort. Da håper vi på gode resultater.

4 kommentarer:

 1. You go girl. Kick cancers ass !! We are survivors!

  SvarSlett
 2. Godt å få det overstått! Og så bra at du ikke har så mye smerter. Tenkte mye på deg. Lykke til videre, nå kan alt bare bli bedre!

  SvarSlett
 3. Hege Kat. Løberg4. januar 2011 kl. 23:11

  Godt nytt år, Anja.
  Så flott at du er ferdig med operasjonen og at det ser ut til å ha gått bra.
  Bruk kreftene dine på å bli helt frisk, vi sees når du er klar for å komme på besøk.

  Klem fra Hege

  SvarSlett
 4. Takk skal dere ha. snart et døgn etter operasjon ser det fortsatt bra ut. Er litt sløv av alle tablettene, men det er godt å slippe å ha noe vondt :)

  SvarSlett