lørdag 15. desember 2012

Nå kan jula bare komme

Ferdig med julekort og gaveforsendelser, men ingen cellegift til jul.

Julepyntet både inne og ute.
Da var det gjort. Årets siste cellegift er inni kroppen og nå satser vi på at den gjør susen i løpet av jula. Ja for den har jo virket, og vi satser på at det fortsetter den å gjøre en stund til.

Det er litt rart å tenke på at kanskje dette er siste runden med denne typen cellegift. Det høres slik ut på legen, at han har andre planer for meg på nyåret, men det får jeg ta da. Nå skal jeg bare satse på å bli bedre.


Jeg kan ikke skryte av at jeg er sprek om dagene, for det er jeg langt ifra. Det blir mye stillesitting, og det merker jeg. Det gjør vondt å stå og vondt å gå. De siste dagene har jeg orket fint lite. En forklaring er jo at jeg nettopp har fått en solid dose cellegift. En annen ting er at blodprøven viser at jeg har veldig lav blodprosent. Den har visst vært lav lenge. Ikke rart jeg har vært sliten da.

Da jeg var frisk, lå blodprosenten min på 15, nå er den 9. Det er snakk om at jeg kanskje må ha blodoverføring om den fortsetter å gå ned. Men det får vi ta på nyåret. Alt skal skje da. Før jeg skal til legen 10. januar skal jeg ta ny CT, og kanskje ny MR.

Jeg er vant med at alle undersøkelser blir foretatt på Ullevål, så jeg skjønte lite da jeg hadde fått time på Aker sykehus. Jeg spurte da jeg var på Ullevål om de hadde en forklaring på det. Jo, det kom seg av at kapasiteten på Ullevål var sprengt, og de klarte ikke ta unna alle pasientene. Da får jeg se hvordan ting fungerer ved et annet sykehus.

Nå begynner ting å bli klart til jul. Jeg har strikket for harde livet, og er nå endelig ferdig med alle julegaver. Nå kan jeg gire ned noen hakk og bare kose meg med de siste forberedelsene.

I år gleder jeg meg veldig til jul. Det er fordi jeg får feire den sammen med min kjære lille familie og sammen med min beste lillesøster, som kommer hit ned til oss. Det skal bli noen hyggelige dager sammen med noen av dem jeg er mest glad på denne jord. Nå kan ikke dagene gå fort nok fram til lille julaften. Å, som jeg gleder meg til å pynte til jul! Nisser, mange nisser, og selvfølgelig juletreet.

Ha en flott førjulstid!

6 kommentarer:

 1. Nydelig! Du er så positiv og aktiv med dine juleforberedelser!Ønsker dere en fantastisk fin jul sammen med familien!Hilsen Svein og Unni

  SvarSlett
 2. Hei Anja!!
  Skal gi deg et godt råd når det gjelder lav blodprosent: 2 skiver grovbrød,eller 2 grove knekkebrød med tykt lag med dansk grov leverpostei(ta den leverposteien med høyest jerninnhold),masse rødbeter og ei stripe majones..mmm...et glass melk,og ei mandarin eller et glass appelsinjuice..det er mye jern i lever og rødbeter,når man samtidig spiser/drikker c-vitaminer blir det maksimalt opptak av jern..(og det er viktig,ikke glem den!!)
  Jeg satte i gang med dette(fordi jeg vet det er effektivt!!)6 dager før første Taxolen min fordi jeg da lå på 9.7 i blodprosent og måtte være over 10 ellers ble det blodoverføring samtidig(hadde ikke lyst til det...) Da jeg møtte opp til blodprøve før cellegifta hadde jeg steget til 11,8!!! På 6 dager!! Sykepleieren var passe imponert og lurte på hvordan jeg hadde klart dette på så kort tid...vel...oppskrifta har du fått...det er bare å prøve!! (og du har jo god tid på deg!)God advent!! Klem fra meg!

  SvarSlett
 3. Hei Anja
  Kos deg masse i julen og skulle blodprosenten fortsatt være lav etter nyttår er det ingen katastrofe ;-) Jeg har hatt to blodoverføringer i høst og resultatet var fantastisk. Fra å være trøtt og sliten til å bli supermann (kvinne), og det bare på en time.

  Klem Anne Lene

  SvarSlett
 4. Kjære Anja!
  Dine bilder viser god advent-og julestemning som smitter. Du er
  en kjempegod formidler av positive tanker.
  Vi ønsker deg og din mann og barna deilige juledager og et
  optimistisk kjempegodt nytt år!
  Juleklem fra Brita og Jan

  SvarSlett
 5. Kjære Anja! Ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år, ikke minst med tanke på videre behandling for deg! Tenker på deg og er ofte innom her for å se om det er noe nytt. Du er utrolig flink til å formidle positive tanker, selv om jeg ser at du har det ganske så tøfft.

  Med de beste ønsker og mange juleklemmer fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Jeg vil ønske deg og dine ei riktig god jul!
  Du er en sterk kvinne, og jeg er så imponert over hvordan du takler sykdommen din.

  Jeg har fulgt bloggen din lenge, og jeg håper det nye året gir deg de oppturer du trenger.

  Hilsen fra Trøndelag :-)

  SvarSlett