onsdag 21. desember 2011

Tunge dager

KAOS: Mandelbrots fraktal.
Hjemtur ble nedtur. Livet er ikke lett når angst og depresjon tar overhånd.

Når man ikke klarer å stoppe gråten og de tunge tankene, trenger man profesjonell hjelp. Tilbake på Ullevål. Denne gangen også for hjelp fra psykiater. Målet er å komme hjem på besøk for en koselig julaften.

Det er tungt å holde motet oppe. Jula skulle bli så bra. Så ble alt bare feil. Vanskelig å ikke kunne klare seg selv. Grusomt å "ta pappa fra" barna når mor trenger hjelp. Ingen som forstår. Det er ikke noe liv.

Nå gjelder det å gi seg lov til ikke å være sterk. Å tillate at barna skal ha en mor som er syk og trenger hjelp, en mamma som ikke skal leve lenge. Å gi dem lov til å være med på mammas kanskje siste julaften. Kanskje nest siste.

Det krever mer mot enn man tror man kan ha å la dem man elsker være en del av dette. Hvordan se noe positivt i det, å være med på barnas glede, å glede seg over det av liv som er igjen, det er en stor utfordring akkurat nå.

(Se blogginnlegg om ny cellegiftkur.)

4 kommentarer:

 1. Du er utrolig flink til å sette ord på alt Anja. Det er en kjempe styrke! Synes du er modig og sterk oppi det hele selv om du ikke føler det slik. Sender deg gode tanker og livsglede

  SvarSlett
 2. Finner ikke ord som er riktige akkurat nå, sender dere derfor en inderlig god klem.

  SvarSlett
 3. Om vi kunne hjelpe deg. Det er så sårt å lese det . vi føler det så tungt. men du er så modig. håper du får kraft så du kan feire julafta i lag med din fam.

  SvarSlett
 4. Kjære Anja og Jon Arne!
  Det er vanskelig å finne ord her. Jeg kan bare si at jeg tenker på dere, og sender dere de varmeste ønsker og hilsener, - med håp om at det kan bli noen juledager uten angst og smerte. Mange klemmer fra Ingunn

  SvarSlett