mandag 26. september 2011

CT, legesamtale og ny kreftdiagnose. Ny runde med kreftbehandling

I dag var jeg nok en tur på Ullevål. Var inne for at jeg skulle ta en CT undersøkelse for å se om jeg hadde no spredning til organene mine. Jeg skulle ta undersøkelsen med kontrastvæske. Da måtte jeg først drikke 1 liter vann på kort tid. Så fikk jeg sprøyta kontrastvæske inn i kroppen gjennom en veneflon. En rar varmefølelse i kroppen og det kjennes ut som en holder på å tisse på seg. Greit at undersøkelse ikke tar mer enn et par minutter.

Etter undersøkelsen var det opp på sengeposten igjen for å snakke med legen. Han skulle sjekke resultatene av undersøkelsene og så skulle vi ta en samtale når prøveresultatene var klare.

Det blei ut på ettermiddagen før vi fikk snakket med legen. Jeg fikk da beskjed om at dette ikke er no annet en kreft og at jeg skal starte med behandling ganske snart.
Kreften ligge i skjelettet mitt: i skulderen, nakke, rygg og bekken- Dem såg også antydning til forandringer i et ribbein.
CT undersøkelsen viste en liten flekk på levra, men dem er litt usikker på hva dette kan være, så jeg skal inn til en undersøkelse til. Lengen mener at kreften er hormonstyrt, men vevsprøvene fra skulderen er ikke klare enna, så han kan ikke si det helt sikkert, men mest sannsynlig er dette hormonstyrt kreft.
Jeg skal starte opp med strålebehandling ganske raskt og så blir jeg mest sannsynlig satt på hormonbehandling. Håper jeg slippe cellegift.
Nå får jeg bare bruke morgendagen til å la all informasjon synke inn og så er det bare å gå på med friskt mot og si til seg selv at dette skal gå bra og tenke positive tanker

1 kommentar:

  1. Kjære Anja! Du er ein sann inspirasjon; heilt ufattelig kor sterk du er på tross av alt du har gått igjennom. Gud så heldige vi er til å la oss inspirere av deg...Den varmaste klemmen til deg <3
    -Veronica-

    SvarSlett