fredag 2. juli 2010

CT og røntgen - nå er det endelig helg :)

Da var det endelig helg. Det er ganske ok å være innlagt ved Ullevål når en kan få dra hjem hver kveld og sove i sin egen seng. I helgen skal jeg bare kose meg og slappe av. Godt å slippe mer stikking og undersøkleser før til mandag.
I dag har jeg tatt blodprøver og satt inn kanyle for å slippe mange andre stikk.

Dagen begynte med blodprøve og så innsetting av kanylen. Dem trengte den til å setter inn forskjellige kontrastvesker når dem skulle ta røntgen og CT. Den første undersøkelsen var røntgen av hjertet, lunger. Da satte den no radioaktivt stoff inniblodåren min. Det var ikke noe jeg merket så mye av. Etter på skulle jeg ta CT av magen og alle organene der inne. Før undersøkelsen måtte jeg drikke 1 liter vann på 1 time. Usj det var vemmelig. Fikk også noe radioaktive stoff puttet inn i blodet, det var skikkelig ekkelt. Fikk en ekkel varmefølelse som gikk rett igjennom hele kroppen og det kjentes ut som om jeg tisset på meg. Ble litt kvalm av det hele men det gikk fort over. Var deilig å slippe ut av trommelen, mest fordi jeg måtte veldig på do etter å ha drukket 1 liter vann uten å få gå på do før undersøkelsen var over og for at jeg måtte ligge i en veldig ubehagelig stilling med hendene over hodet. Nå er det bare en undersøkelse igjen - MR av skjelettet, den er den lengste undersøkelgen og den jeg gruer meg mest til.

Etter på var det samtale med legen. Han sa at svaret på alle prøvene var klare til tirsdag. Da faller dommen. Da vet jeg om kreften har spredd seg noen sted - det har den sannsynligvis ikke. Så får jeg vite om hvilken type behandling jeg skal settes på. Det blir en spennende dag.

3 kommentarer:

 1. Hei tante Anja!
  Går det bra med deg?
  Det er fint at du skriver en blogg om dette, så jeg kan følge med på hvordan det går med deg <3
  Jeg kommer til å titte en del innom denne bloggen å skrive kommentarer! :-)
  Mange klemmmer fra Kristine<33

  SvarSlett
 2. Hei Anja!

  Jeg tenker mye på deg, du positive og sterke jente. Ønsker deg all lykke i verden på den ferden du nå starter for å bli frisk. Hils
  Jon og barna

  Hilsen og klem fra Brita ( Heidis mamma)

  SvarSlett
 3. Takk skal dere ha begge to :) er godt å få så mange fine ord og så god støtte fra familie og venner. Dette skal gå bra :)

  SvarSlett