tirsdag 22. november 2011

Mer angst, fortvilelse og usikkerhet

Anja har hatt en lang dag med mange nedturer. Smertene har ikke vært som før. Kvalmen er ikke som før.

Radiumhospitalet satte henne først opp på operasjon fredag, men vakthavende lege lovte å mase på dem for at Anja skulle slippe å vente så lenge. En time senere kom den gode nyheten; "De skal operere deg i morgen."

Overflytting klokken 14. Sykehuset ville bestille taxi. Før armbruddet gjorde Christiania Taxi sitt beste for å lage brudd både her og der, ikke bare i fartsdumper.

CT-resultatene er et kapittel for seg. Ingen visste hvor legene hennes er, og de fant etter hvert ut at den ene ikke kommer tilbake før desember, mens den andre kommer neste uke. Det virket som det hadde vært OL i vri seg unna blant de gjenværende legene, men en hadde tydeligvis trukket det korteste strået:

Kreftcella i armen hadde ikke blitt noe mindre, noen celler er bare ikke følsomme for stråling. Cella i leveren hadde ikke minket, men vokste bare fra 1,2 til 1,3 mm. I begge lungene var det bitte-bitte små forandringer, og i ryggen hadde forandringene blitt bitte litt større, men ikke noe eksplosivt.

"Forandringer" betyr "spredning". Alt tyder på at det ikke går fort og gæli, men legen måtte svare bekreftende på at det ikke var snakk om å bli frisk av dette, ikke å operere bort. Ja, bortsett fra de oppsmuldrende stykkene av skulder og overarm.

Gamle usikkerheter er byttet ut med nye, men fortvilelsen er den samme. For sliten for livsmot, og lett bytte for frittgående engstelse for operasjonen.
(Jon Arne)

10 kommentarer:

 1. Mette Nordeng-Lyberg22. november 2011 kl. 21:01

  Så leit å lese dette. Håper du finner styrke til det du nå skal gjennom, Anja. Du har heldigvis Jon Arne å lene deg på, og han skriver så tårene mine triller. Lykke til med operasjonen. Vi er mange som tenker på deg.

  Klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Finner ikke ord til dere.. Men dere er alle med i våre tanker <3
  Elin

  SvarSlett
 3. Så leit å lese dette. Jeg har har grått når jeg har lest om dine nedturer, gledet meg over de positive meldingene og håpet sammen med deg. De sier jo at så lenge det er liv, er det håp, så det er jo lov å håpe på et under. Stor klem fra Catrine <3

  SvarSlett
 4. Nei nei nei!!!Va ikkje dissa nyhetene so skulle komme:( Sitte her med tårene trillande i stride strømma:( Du å dine e i tankane mine heile tida kjære Anja <3 Men som anonym skrive,det e lov å håpe på et under,det gjer jaffal ej-å garantert monge me mj. Store klem frå Anette.

  SvarSlett
 5. Vi tenker på dere alle! Håper at det går bra! Hilsen Svein og Unni

  SvarSlett
 6. Dette var veldig trist. Og nok eit spark til det norske helsevesenet, synes ikkje akkurat at dei gjer ting lettare i ei allereide vanskelig tid! Både Olav og eg sender mange varme tankar til dokke, dokke er fantastiske! Prøv å halde motet oppe, vi ber alle om eit under! Stor klem fra Helene

  SvarSlett
 7. Sender deg og dere mange mange mange varme tanker! Og i morgen skal jeg krysse fingrene for deg hele dagen - du klarer dette også, Anja! Det er tøffe tak dere står i, jeg kjenner i hele meg et lite snev av hvordan det må være for deg. Men ikke gi opp og ikke mist motet!! Varm klem fra Lise :)

  SvarSlett
 8. It's hard to find well-informed people on this topic, however, you seem like you know what you're talking
  аbοut! Thanks

  Cheсk οut my ωeb blog - opinionenergies.com

  SvarSlett
 9. Great weblog here! Also your website rather a lot up very fast!
  What web host are you the usage of? Can I get your associate link in your host?
  I want my web site loaded up as fast as yours lol

  Feel free to visit my web page: ultimate demon discount

  SvarSlett