onsdag 7. juli 2010

Første lille nedtur i dag :( og cellegift i morra

I dag skulle jeg inn på Ullevål igjen og skrive under papirene for at jeg hadde bestemt meg for å delta i forskningsprosjektet for en ny type medisin. Jeg skal få denne medisinen i tilegg til ordinær behandling. Er jo litt spennende å delta i et slikt prosjekt.
For å være med på prosjektet måtte jeg ta noen nye prøver: ny celleprøve av svulsten (grovnål biopsi), mammografi og en benmargsprøve - benmargsprøven er en frivillig del av prøvene, men jeg tenkte hvorfor ikke?

Samtalen rundt prosjektet var helt ok, så skulle jeg ta benmargsprøven, fikk bedøvelsen. Da den hadde begynt å virke bare knakk jeg helt sammen. Jeg ville jo dette men kroppen sa bare nei. Fikk bare helt panikk og begynte å gråte.
Det ble bare litt for mye for meg akkurat da - Dem som skulle ta prøven avsluttet med engang - ikke noe press der i gården. Det syns jeg var flott, men det ble jo et lite nederlag for meg at jeg ikke klarte å fullføre den siste prøven.Fikk skikkelig dårlig samvittighet, men fikk streng beskjed om at jeg ikke måtte tenke mer på det.
Selv om jeg ikke tok den prøven er jeg fortsatt med på prosjektet i like stor grad som ellers, og det har ikke noe å si for utfallet - og bra er det. Det hjelper ikke å ta prøven en annen dag heller fordi den skal tas før jeg begynner med cellegift og det er jo i morra!

Etter på tok jeg biopsi - det gikk kjempe flott, selv om jeg fikk skutt en tjukk nål inn i puppen 4 ganger - hadde så klart bedøvelse, så det gjorde ikke noe vondt. Skulle egentlig ta blodprøver også i dag, men sykepleieren syns det hadde vært nok for meg i dag.
Det var godt å komme hjem i dag og i kveld skal vi kose oss med sushi :)

I morra er det første dag meg cellegift, og må si jeg gruer meg skikkelig.

6 kommentarer:

 1. Sender posetive tanker.

  Klem fra mamma.

  SvarSlett
 2. Dette går så fint så... KLEM... Hadde du vært hær nå skulle du fått litt kake så du hadde tenkt på noe anna... Lurer på hvem som skal spise resten...
  Klem lisjesystå

  SvarSlett
 3. Heia Anja.Holdt på å gå i bakken da æ så sprøyta... Dette takler du Anja..Varme tanker og en stooor klem.. Onkel Anders

  SvarSlett
 4. Vi tenker på deg og heier på deg, Anja! Klem

  SvarSlett
 5. Stå på! Du er tøff! Tenker på deg.

  Elin

  SvarSlett