torsdag 4. april 2013

En sjanse tilEn god dag var alt som skulle til for å gi cellegiften en sjanse til.

Firedobling av medrol
preger ansiktsformen.
Da var det torsdag igjen. Og i dag var det tid for ny runde med cellegift. Jeg har jo lenge tenkt på om jeg skulle ha flere runder, og jeg fikk litt ekstra tid til å tenke på det, siden jeg fikk en ukes opphold på grunn av påsken.

Dagene etter forrige kur blei skikkelige, tøffe og jeg tenkte at nå orket jeg ikke mere. Ingen lege kunne si om det var kuren eller sykdommen i seg selv som gjorde at jeg fikk så mye vondt. Jeg gikk også på antibiotika samtidig, så det var mest sannsynlig en kombinasjon av mange ting.

Jeg har fått bedre smertelindring de siste dagene, og formen har variert mye. På tirsdag var jeg helt ok fram til kvelden, da fikk jeg kraftig hodepine og kasta opp, og onsdag morgenen var jeg helt pjusk da jeg våkna.

Jeg hadde time til CT av lungene onsdag morgen, og jeg klarte å samle kreftene og kom meg til undersøkelsen. CT var på Lovisenberg sykehus, og siden jeg er på Hospice Lovisenberg, var det jo ikke lange veien dit og jeg hadde med meg følge.

Jeg skulle ta CT for å utelukke blodpropp på lungene, heldigvis var det ikke noe å se av den sorten. Da slipper jeg å få Fragmin-sprøyte lengre, jippi. Men jeg fikk høre av noen andre, at vi som har langtkommet kreftsykdom bør ta Fragmin-sprøyte forebyggende hver dag, jeg får diskutere det med legen min.

Jeg har ellers fått øket dosen min medrol igjen, og det virker som det hjelper både mot hodepine og kvalme, jeg kjenner i allefall at matlysten har blitt litt bedre.

Så var det dagen i dag; Ny runde med cellegift. Jeg bestemte meg for at jeg ville prøve en gang til. Jeg har en følelse av at det vil gå bedre denne gangen, for ingen av de verste plagene mine den siste uka er på lista over kjente bivirkninger av denne cellegiften.

Mens jeg satt og ventet på resultater av blodprøvene, traff jeg onkologen min, som lurte på hvordan jeg hadde hatt det siden sist. Han var enig i at det var lurt å prøve en gang til for å se, men han sa at hvis jeg fikk samme smertene som sist, burde jeg vurdere å stoppe.

Nå håper jeg bare at alt vil gå greit og at jeg slipper unna smerter og mange slappe dager. Jeg håper at jeg orker å ta alle kurene frem til neste CT, for tenk om det er denne kuren som virker.

5 kommentarer:

 1. Kjære Anja, du er så spesiell, jeg beundrer deg så mye. Jeg tenker på deg♥
  Styrke-og holderomdegklemmer♥

  SvarSlett
 2. Gerd H. Kristiansen4. april 2013 kl. 21:37

  Kjære deg, jeg har aldri møtt deg. Inntil for få uker siden visste jeg ikke du fantes. Men å følge bloggen din, har gjort deg til en nær venninne, en som tør slippe meg helt inn på seg, med alt av godt og vondt som livet har brakt med seg.
  Du har berørt meg sterkt, og satt ord på mye av det jeg selv har manglet ord for, og trodd at jeg var alene om å tenke. Takk for alt du gir av deg selv. Jeg har ikke mye å gi tilbake, men vit at jeg er blant dem som tenker på deg, uroer meg for deg, gleder meg med deg og gråter med deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord Gerd. Jeg blir rørt av slike fine tilbakemeldinger. Klem

   Slett
 3. Så bra at du har en bedre dag og at det ikke var noe blodpropp i lunger. Håper så inderlig at cg vil virke og at du ikke får noen plager i dagene fremover. Det hadde du så inderlig vel fortjent. Du er et fint menneske Anja - veldig glad for at du deler - det gir iallefall meg viktig lærdom. Mange klemmer kjære du - jannetove

  SvarSlett
 4. Kjære Anja <3
  Vi følger deg - i vårt hode, hjerte og sjel - alle små og store skritt på veien.
  Klem Heidi <3

  SvarSlett