fredag 27. april 2012

«Hvor lenge var Adam i Paris»

Fallhøyden er stor fra Paris til Kreftsenteret. Denne gangen må det særlig avansert MR-scanning til for å finne årsaken.

PARIS utsikt ned fra Eiffel-tårnet.
Anja er tilbake på Ullevål, på avdeling for lindrende behandling. Hun får bare lov til å ligge på ryggen i vente på nevro-MR.

Langfredag kom vi tilbake fra vellykket familietur til Paris. Dagen etter begynte ny 14 dagers kur med cellegift. Anja reagerte umiddelbart med utmattelse, en vanlig bivirkning.
 
Mot slutten av kuren kom ryggsmertene. Da var det også blitt tid for den månedlige sprøyta for å styrke skjelettet. Den har også bivirkninger på ryggen. På barnehagen til Andreas var det omgangssjuke, så vi holdt ham hjemme en dag ekstra. For sent. Og var ikke før cellegiftkuren over, fikk også Anja den hardeste omgang ever. Gjett om det gjør vondt i ryggen.
 
ULLEVÅL hovedinngang.
Alt i alt er det umulig å si hva som gjør vondt. Smertene bare økte gjennom helga og ut i uka. Umulig å sove, spise, drikke, ta tabletter, umulig å sitte og stå, til slutt ble det umulig å ligge og gå. Natt til onsdag ble det uutholdelig.
 
Anja er lei sykehus, men nå var det ikke lenger spørsmål om den saken. Samtidig var alle ungene nå sjuke på en gang. Etter et par dagers dialog med sykehuset, var det heller ikke spørsmål derfra. Ambulanse ankom på halvtimes varsel.

EIFFEL-tårnet rett ned fra 2. avsats.
Tilbake på Kreftsenteret, avdeling for lindrende behandling, det skulle ta seks timer og ulike ventesteder fra mottaket, selv om innleggelse ble besluttet på avdelingen før klokka 10.

Morfin, kortison, steroider, Anja venter på den viktige undersøkelsen, men kjenner ikke hvor stor smerten er. Bare at den er der. Særlig om natten. Likevel er det ikke særlig utholdelig å ikke få ligge på siden, ikke få sette opp sengen mer enn noen få grader for en kort stund.

Ungene har tatt det veldig fint. Nå venter vi bare på å få fakta på bordet. Da kommer vi tilbake med mer opplysninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar